måndag 2 maj 2016

Första dagen i Galicien, Spanien

Vaknade i Tuy och såg solen gå upp över det vackra landskapet.

Sökte oss nerför backarna till floden Rio Mino där vi efter lite letande fann Caminon. Jämför man "skyltningen" av Caminon i Portugal med Spanien, kan man säga att portugiserna är pedagogiska och empatiska(?) med spanjorerna är rationella. Den portugisiska delen av Caminon hade gula pilar (=rätt riktning) var 20:de meter, svårt gå fel förutom inne i gränsstaden igår. Den spanska delen, som vi gick idag och resten av vandringen, har gul pil där vägen börjar, sen är det mycket få pilar innan det blir en korsning eller man plötsligt skall vika av åt höger eller vänster. Gäller att ha koll! Vackra fält med massor av gula blommor följde oss.



Och stenkonstnärer från nu och förr - en vandrande man med sin stav uthuggen ur ett stenblock och en gammal vacker vattenkälla för pilgrimerna.

Idag fick vi ny karta att följa. Istället för att gå 5 km genom ett industriområde med asfalt, gick den nya vandringsvägen genom underbar natur och var 1 km längre, mycket bättre! Dock viktigt ha koll på vägen och kartan med tanke på pilarnas vara och inte vara, och kollar gör man bra till en Latte och mini-sockerkaksskiva.
Visserligen går vi mycket utmed porlande vatten, men att en båt skulle ha strandat mitt ute i naturen - mirakel (?).




















Att se och gå genom dessa underbara trädalléer med fullt av fågelsång och olika dofter är ren njutning. När vi skulle lämna den nya vandringsvägen och ansluta till den gamla ett par km innan vi nådde Porrino, dagens mål, stod plötsligt "Pilmålarmannen" där och visade oss den rätta pilen som han nyss målat, idag som alla andra dagar????!!!!! Hade vi följt den andra pilen vi trodde var rätt, hade vi kommit in bland en mängd bilfirmor!

Pilmannen berättade att varje kväll  tvättar bilfirmorna bort den rätta pilen för att få pilgrimer att gå fel och komma in i deras område och kanske köpa en Citroen eller en Peugeot, märken vi såg! Vi säger som Di Leva - "vem ska man tro på, tro på.....". Men vi kom fram till rätt hotell efter Pilmannens instruktioner att gå ut med en vacker liten bäck. En öl, lite sallad, ost och bröd avrundade dagens vandring.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar